Miranda

Ik ben Miranda. Ik woon in Utrecht met twee jonge dochters met vrolijke blonde haren. Ik hou van buiten zijn. Lekker hardlopen door het bos of wroeten in de aarde in ons moestuintje. Vandaar de naam Schrijftuintje. Weet je dat ook weer.

Vroeger hield ik dagboeken bij. Ik plakte er van alles bij om die leuke herinneringen een plek te geven en vast te kunnen leggen.

Later, toen mijn man plotseling overleed en onze dochters nog heel klein waren, kreeg ik van een vriendin een boekje. “Om te schrijven” zei ze. “Wie weet heb je er wat aan”. Alles leek op dat moment zinloos, maar toch pakte ik de pen en ging ik schrijven. En dat was heerlijk. Want ik kon wat ik mee had gemaakt van me afschrijven. En door gewoon te schrijven en dóór te schrijven creëerde ik meer afstand, kreeg ik soms een nieuw inzicht én kreeg ik meer lucht om verder te gaan.

Sinds ik in 2013 de cursus (en trainersopleiding 2014/2015) ‘Luisteren naar je Pen’ heb gevolgd, weet ik dat ik door te schrijven ook ‘naar me toe’ kan schrijven. Door de creatieve schrijftechnieken die aan bod komen, komt er veel inspiratie naar boven. Ik verras mezelf soms en daar word ik blij van!

Ik hoor vaak dat mensen zeggen: “schrijven, dat is niks voor mij, dat kan ik niet”. Het leuke is dat intuïtief schrijven iets heel anders vraagt. Namelijk geen mooie teksten, maar schrijven met woorden die uit je hart komen. Dat zorgt ervoor dat iets wat al in je zit gaat stromen.

In de schrijfworkshops ‘Schrijf je Rouw’, Schrijfreis 3-daagse en de cursus ‘Luisteren naar je Pen’ die ik aanbied, kun je dit zelf ervaren. Verder ben ik gecertificeerd Natuurcoach en begeleid ik je in het ‘Natuurcoaching Schrijftraject’. Hierbij is de natuur een extra inspiratiebron is om jouw richting te kiezen en jouw pad te begaan. Schrijf en wandel je mee naar buiten? Hopelijk tot ziens!