“Het Schrijftuintje is ontstaan omdat intuïtief schrijven voor mij zo belangrijk is . Het schrijven vanuit je hart, dat is mijn anker om weer bij mezelf te komen en goede energie naar me toe te schrijven.”

“Inmiddels heb ik 1300+ keer een stoel aan mogen schuiven voor iemand aan de schrijftafel en zijn de programma’s die ik aanbied verrijkt met kennis uit opleidingen zoals: systemisch werk, mindfulness, natuurcoaching en NLP.”

“Ik ben als trainer verbonden aan Innersteps (school voor natuurcoaching), ik begeleid studenten bij de overstap van havo naar het mbo bij ROC Midden Nederland en ik geef cursussen voor Wereldwinkels NederlandIk woon met twee dochters op een fijne plek op de Utrechtse Heuvelrug, in Doorn. Ik ben opgeleid om schrijftrainingen te begeleiden. Daarnaast ben ik coach in opstellingenwerk, mindfulness & compassie trainer en natuurcoach (wandelcoach). Ik hou van avontuur en buiten zijn. Lekker hardlopen door het bos of wroeten in de aarde in de moestuin. Vandaar de naam Schrijftuintje. Weet je dat ook weer.

Vroeger hield ik dagboeken bij. Ik plakte er van alles bij om die leuke herinneringen een plek te geven en vast te kunnen leggen.

Later, toen mijn man plotseling overleed en onze dochters nog heel klein waren, kreeg ik van een vriendin een boekje. “Om te schrijven” zei ze. “Wie weet heb je er wat aan”. Alles leek op dat moment zinloos, maar toch pakte ik de pen en ging ik schrijven. En dat was heerlijk. Want ik kon wat ik mee had gemaakt van me afschrijven. En door gewoon te schrijven en dóór te schrijven creëerde ik meer ruimte, kreeg ik soms een nieuw inzicht én kreeg ik meer lucht om verder te gaan.

Ik merkte dat het niet alleen maar ‘van-me-af- schrijven’ was, maar dat ik ook ‘naar me toe’ ging schrijven. Deze schrijfmethode, met creatieve schrijftechnieken, geef ik nu door in mijn schrijfworkshops.

Ik hoor vaak dat mensen zeggen: “schrijven, dat is niks voor mij, dat kan ik niet”. Deze mensen zijn ook (of juist;-)) welkom in het Schrijftuintje. In het Schrijftuintje schrijf je intuïtief. Dat betekent dat je al schrijvend als vanzelf de woorden vindt voor iets dat in je leeft. Je schrijft niet met het doel om mooie teksten op te leveren. Je schrijft met woorden die uit je hart komen. En dat zijn vaak de mooiste teksten. Het zorgt ervoor dat iets wat al in je zit gaat stromen.

In het Schrijftuintje is er ruimte om aandacht te geven aan wat er voor jou toe doet.

Wil je meer informatie? Ik hoor graag van je: miranda@schrijftuintje.nl.

Graag tot ziens!


p.s. mijn opleidingen (na mijn studie bedrijfskunde aan de RuG en mijn lerarenopleiding aan de HvA) volgde ik bij:

  • Christine de Vries, Shodo: Trainersopleiding creatief schrijven
  • Nanette Kant, Innersteps: Natuurcoach
  • Anurag ten Klooster, Academie voor Leven: Mindfulness & Compassie coach
  • SFIB: Outdoor Coach – jaar 1
  • Loes Koot, Icoaching: Opstellingenwerk en systemisch waarnemen
  • Phoenix, op de rand van het licht: Rouw en rituelen
  • De eerste verdieping, NLP