Hoi, ik ben Miranda en woon met twee dochters op een fijne plek op de Utrechtse Heuvelrug, in Doorn. Ik ben opgeleid om schrijftrainingen te begeleiden. Daarnaast ben ik coach in opstellingenwerk, mindfulness & compassie trainer en natuurcoach (wandelcoach). Ik hou van het leven, avontuur, lachen en buiten zijn. Lekker hardlopen door het bos of wroeten in de aarde in de moestuin. Vandaar de naam Schrijftuintje. Weet je dat ook weer.

Vroeger hield ik dagboeken bij. Ik plakte er van alles bij om die leuke herinneringen een plek te geven en vast te kunnen leggen.

Later, toen in 2009 mijn man plotseling overleed en onze dochters nog heel klein waren, kreeg ik van een vriendin een boekje. “Om te schrijven” zei ze. “Wie weet heb je er wat aan”. Alles leek op dat moment zinloos, maar toch pakte ik de pen en ging ik schrijven. En dat was heerlijk. Want ik kon wat ik mee had gemaakt van me afschrijven. En door gewoon te schrijven en dóór te schrijven creëerde ik meer afstand, kreeg ik soms een nieuw inzicht én kreeg ik meer lucht om verder te gaan.

Sinds ik in 2013 de trainersopleiding bij Christine de Vries heb gevolgd, weet ik dat ik door te schrijven ook ‘naar me toe’ kan schrijven. Deze schrijfmethode, met creatieve schrijftechnieken, geef ik nu door in mijn schrijfworkshops.

Ik hoor vaak dat mensen zeggen: “schrijven, dat is niks voor mij, dat kan ik niet”. Deze mensen zijn ook (of juist;-)) welkom in het Schrijftuintje. In het Schrijftuintje schrijf je namelijk intuïtief. Dat betekent dat je al schrijvend de woorden vindt voor iets dat in je leeft. Je schrijft niet met het doel om mooie teksten op te leveren. Je schrijft met woorden die uit je hart komen. En dat zijn vaak de mooiste teksten. Het zorgt ervoor dat iets wat al in je zit gaat stromen.

Wat is er zoal te doen in het Schrijftuintje?

 • Intuïtief schrijven workshops:
  • Creatief Schrijven ‘Luisteren naar je Pen’, ‘Schrijfreis’ en de ‘Schrijftuintje Boost’.
 • Schrijven bij Rouw & Verlies:
  • Er zijn schrijfworkshops voor lotgenotengroepen in bijvoorbeeld de ‘Schrijf je Rouw’ workshops of in de cursus ‘Schrijven voor je Leven’ voor mensen die met kanker te maken hebben gehad.
 • Schrijf & Wandel coaching:
  • Ik begeleid je in een ‘Schrijf & Wandel’ traject waarin ik een stukje meeloop met waar jij extra aandacht aan wil geven. Hierbij is de natuur een extra inspiratiebron om jouw richting te kiezen en jouw pad te gaan.
 • (mini) Retraites:
  • Mindfulness & Schrijven of een Retraite Weekend met veel buiten zijn en schrijven.

Kort samengevat: in het Schrijftuintje is er ruimte om aandacht te geven aan wat er voor jou toe doet!

Graag tot ziens!

p.s. mijn opleidingen (na mijn studie bedrijfskunde aan de RuG en mijn lerarenopleiding aan de HvA) volgde ik bij:

 • Christine de Vries, Shodo: Trainersopleiding Luisteren naar je Pen
 • Nanette Kant, Innersteps: Opleiding Natuurcoach
 • Anurag ten Klooster, Academie voor Leven: Opleiding Mindfulness & Compassie coach
 • Loes Koot, Icoaching: Opleiding opstellingenwerk en systemisch waarnemen