Heb jij te maken (gehad) met kanker? Dan is Schrijven voor je Leven misschien wat voor jou.

In samenwerking met Stichting Kanker in Beeld en Karin Janssen heb ik een Schrijven voor je Leven serie ontwikkeld, speciaal voor mensen die aandacht willen geven aan de manier waarop ze verder willen leven nu ze te maken hebben (gehad) met kanker. Schrijven voor je Leven bestaat uit 2 delen van elk 4 bijeenkomsten. Tijdens de schrijfochtenden schrijf je over wat er in je leven is gebeurd, waar je nu staat, waar je tegenaan loopt, wat je helpt en hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen. Maar ook over waarden, verlangen en keuzes. Je krijgt hiervoor concrete, maar ook speelse creatieve schrijftechnieken aangeboden, die je helpen om contact te maken met je innerlijke kracht. Schrijven voor je Leven is geen therapie, maar kan wél helpen om nóg meer het leven te leven wat er voor jou toe doet.

Wat anderen zeiden:

‘Heerlijk om met het schrijven mijn emoties, gedachten en stress te kunnen kanaliseren”.

‘Ik was me door het schrijven beter bewust van hetgeen me daadwerkelijk bezighoudt”.

“Het schrijven zelf, maar ook het mogen luisteren naar de verhalen van anderen leidde tot inzichten of een andere gedachtegang”.

“Met deze groep klikte het goed. We zitten in hetzelfde schuitje. We gaan zeker contact houden met elkaar”.

“Ik heb er tot nu toe meer aan gehad dan aan mijn psychotherapie bezoeken”.

“Het heeft een helende werking gehad. Het verzachtte mijn emotionele pijn.”

“Uiteindelijk gaat het er om hoe je met tegenslag om gaat. Die positiviteit is duidelijk in de cursus aanwezig.”

“Het leverde me rust en verwerking op. Met een heleboel gezelligheid en warme onderlinge betrokkenheid tijdens de lessen.”
Kanker in Beeld biedt patiënten en hun naasten de mogelijkheid de confrontatie met de ziekte te verwerken en een plek in het leven te geven door middel van creatieve expressie. Met onze activiteiten helpen we (ex)patiënten en hun naasten kracht en energie te ontdekken, de zelfredzaamheid te vergroten, het gevoel van eigenwaarde te herstellen en de kwaliteit van leven te verbeteren.